İrfanCansiz
ღ°•.Zirvedeki Mod.•°ღ
|
Konu: OPERATÖR DİYALOGLARI C.tesi Ocak 31, 2009 10:42 pm |
|
|
- Aloo siyah ekran cikti efendim... - Yazin kullanici adinizi, -Yazdim. - Parolanizi da girin, . -Tamam. - Garip karakterler akmaya basladiginda klavyeden F7'ye basin. - Elimle mi ? ..... - Eee,siz bilirsiniz.
- Alo,iyi gunler.Ben Internet'e giremiyorum. (Butun ayarlar kontrol edilir, her sey yolundadir...) - Bir sorun gorunmuyor,tam olarak ne hata mesaji aldiginizi ogrenebilirmiyim ? - www.internet.com yaziyorum,ama ordan bir yere gidemiyorum.
- Ben bir imac kullanicisiyim. - Buyrun hanfendi,sorun neydi? - Benim CD surucumden iceri sinek girdi. - Anlayamadim efendim. - imac'ime sinek kacti diyorum. - Peki ben telefondan ne yapabilirim sizce ? - Ama goruyorum,yuruyo icerde. - Bocek ilaci falan sikin isterseniz... - Bi sey olmaz mi ? - Bilmem,aslinda biz imac'e destek vermiyoruz pek,PC olsaydi yardimci olabilirdim.
- Benim buyuk bir sorunum var,siz acaba eve hizmet veriyor musunuz ? - Eeoo.. Sey... Hayir ? Burdan yardimci olmaya calisayim isterseniz... - Ben Internet'e girmeye calisinca bilgisayardan acayip sesler geliyor. - Ne yaptiginizda geliyor o sesler ? - Baglan diyorum,telefon sesi geliyor,sonra da ciyakliyor. - O modem sesidir efendim,o ses sizin modeminiz ve ??.net modemi arasinda bir baglanti kuruldugu...(Sozumu keser) - Yok yok, bozuk bu, siz iptal etmiim diye oyle diyosunuz... Benim hesabimi siler misiniz ? -Fakat bu bir sorun degildir,bu herkesin bilgis...(Yine sozumu keser) - Ne yani,herkesin bilgisayari gazi olan bebek gibi viyakliyor mu ? Kimi kandiriyorsunuz Allah askina... Dolandiricilar...
- Hamfendi sizin modemler bana kufrediyo. - Anlayamadim efendim. - Bunda anlayamayacak ne var,resmen kufrediyolar iste. - Emin misiniz ? - Buyrun dinleyin (telefonu cevirme sesi, calan telefon sesi, pesinden ana-avrat kufur). - Ee siz hangi numarayi aramistiniz bi kontrol edelim lutfen. - 344 26 16 - Bu sizin numaraniz mi ? - Hayir,aradigim numara. - Beyefendi,o bizim numaramiz degil bir ev numarasi sanirim. - Ben 10 gundur bu numaradan baglanmaya calisiyorum ama... - O zaman kufretmesi de dogaldir !!
- Benim sayfalarim gelmiyo. - Su an yurtdisi cikisimizi saglayan uydudan kaynaklanan bir sorun var efendim. - Bi ilgilenseniz... - Sey,uydu uzayda efendim. - Haa tamam o zaman...
- Benim kredi kartimdan para cekilmis. - Aylik hesap miydi ? - Evet. - O zaman her ay basinda para cekilir efendim. - Hani sinirsizdi lan bu... Tovbe..tovbe..
- Aloo Iyi aksamlar nasil yardimci olabilirim ? - (Sinirli bir ton) Iyi aksamlar hamfendi, ben tam olarak 26 dakika 36 saniyedir Internet'e bagliyim ve hala hicbir sey gelmiyor, daha ne kadar beklemem lazim acaba? - Gelmiyor derken sayfalar mi acilmiyor beyfendi? - Hayir kardesim,hicbir sey olmuyor.Iste bak 27 dakka 53 saniye oldu,hala bisi yok !! - Internet explorer'i actiniz mi beyfendi ? - Ne eksloresi ? Nasil yani ? - Himm beyfendi,Internet'e girdikten sonra Internet Explorer ya da Netscape programini calistirarak Web sayfalarini gezmeye baslamaniz lazim. - Alala,Internet'e girince kendi baslamiyomu yani ?
- Sanirim makinam kilitlendi. - Simdi soyle yapalim,ctrl-alt-delete. - Hepsine ayni anda mi? - Evet. - Ama parmaklarim yetmiyor? - Bakin once ctrl'ye sol elinizin basparmagiyla, sonra sag elinizin bas parmagiyla alt-gr'ye,sonra da sag elin isaret parmagiyla delete tusuna basiyorsunuz. - ctrl'ye bastim,alt tusuna da simdi. - Delete'e basicaksiniz. - ctrl'den elimi cekeyim mi ? - Hayir efendim. - Peki alt-gr'den ? - Hayir efendim dedim ya, hepsine ayni anda basiyo olmaniz gerekiyor. - Daha kolay bir yolu yok mu ? - Var efendim,makinada reset yazan butona basin. - Nerede o ?.... - Isterseniz ctrl alt delete'i tekrar deneyelim,basmaniz gerek,sadece bir tus kaldi. - Tamam fisini cektim. - Peki...
- Iyi aksamlar - Iyisi falan kalmadi hamfendi ! Sinirden kuduruyorum,derhal iptal edin hesabimi ! - Buyrun,problem nedir hanimefendi ? - Bakin,birkac gundur sizden aldigim paketle Internet'e giriyorum,bu arada arkadaslarim surekli telefonumun mesgul oldugundan sikayet ediyorlar,onceleri anlayamadim,sonra saatlere bakinca, ne zaman sizin hesabinizi kullansam telefonumun mesgul oldugunu anladim !! - Bu cok dogal hanimefendi,cunku modeminiz telefonunuzu kullaniyor baglantiyi saglayabilmek icin,bizimle bir ilgisi yok bunun,butun baglantilarda ayni sey olur, hatta olmasi gereken de budur. (3-5 sn.sonra) - Yok kardesim yok,siz benim Internet'te olmamdan faydalanip telefon hattimi kullaniyosunuz. - Oyle bi sey teknik olarak mumkun diil zaten hanimefendi, lutf... (sozumu keser) - Iptal edin dedim,sorun cikarmadan iptal edin,ben de bu isi buyutmeden kapatiyim, yoksa kotu olacak sizin icin. - Hanimefendi siz bilirsiniz, fakat... (Telefon suratina kapanir)
-Buyrun Sistem Operatörü. -Bilgisayarin kahve tasiyicisi kirildi.... Garanti kapsamindayim, ne yapmam lazim? -Kahve tasiyicisi mi? -Evet bilgisayarin önündeki. -Pardon tam olarak anlamakta güçlük çekiyorum.... Bu kahve tasiyicisini nereden aldiniz? -Promosyon falan mi? Üzerinde bir marka var mi? -Bilgisayarla birlikte geldi... Promosyon olup olmadigini bilmiyorum.... Üzerinde 24X yaziyor. [CD-Rom sürücüsünün kahve tasiyicisi olarak algilandigini anlayan Netwire görevlisinin bu yanit karsisinda ne hale geldigini siz düsünün.]
-Şimdi Dos'a inmen lazım. Başlat/Çalıştır/Command. -Tamam C:\ diye bir şey çıktı. -Güzel şimdi A:'nın içinde ne varsa C:'ye kopyalıycaz. -Biliyorum bunu yapmasını. -İyi bakalım, şimdi bir DIR yaz da görelim diskette neler varmış. -Tamam. -...... (takriben 30 sn geçer) ne oldu dosya isimleri falan gel miyor mu ? -Enter'a basıyım mı ? -.................
-WorldPerfect yardim hatti, buyrun, nasil yardimci olabilirim. -WorldPerfect`te bir sorun oldu. -Nasil bir sorun? -Yazi yaziyordum, birden bütün kelimeler gitti. -Gitti mi? -Yokoldu! -Ekranda su anda ne görüyorsunuz? -Hiç bir sey. -Hiç bir sey mi? -Yazdigim hiç bir sey ekrana çikmiyor. -Hala WorldPerfect programinda misiniz yoksa programdan çiktiniz mi? -Bunu nereden bileyim. -Ekranda bir "C" harfi görüyormusunuz? -Bir "hece" mi.. -Bosverin. Ekranda yanip sönen bir çizgi var mi? -Söyledim ya hiç bir sey yazmiyor. -Monitör üstünde yanan bir lamba var mi? -Monitor ne? -Ekrani olan yer, televizyon gibi... Çalistigini gösteren kücük bir lamba var mi? -Bilmiyorum. -Monitorün arkasina bakin, oraya bir elektrik kablosu giriyor olmasi lazim. Görebiliyor musunuz? -Evet. -Harika, o kabloyu takip edin duvarda elektrige baglimi bana soyleyin. -Bagli. -Harika. Monitorün arkasina bakinca bagli olan tek kablo mu gördünüz, yoksa iki tane mi? -Görmedim. -Tekrar bakar misiniz, ikinci bir kablonunda bagli olmasi lazim. -Evet buldum. -Tamam, simdi onu takip edin bilgisayara bagli mi diye bakin. -Kabloya ulasamiyorum. -Ulasmayin, bagli mi diye bakabilir misiniz? -Olmuyor. -Bir seyden destek alip egilip bilgisayarin arkasina baksaniz... -Egilmek dert degil, karanlik oldugu için bakamiyorum. -Karanlik? -Ofisin isIklari kapali, pencereden gelen isık yetmiyor. -Ofisin IsIklarini yakin. -Yanmaz. -Neden? -Elektrikler kesik. -Elektrikler mi kesik. Tanrim..! (kisa bir sessizlik) Bilgisayarin kutusu, kitaplari herseyi duruyor mu? -Evet dolapta. -Simdi bilgisayari sökün, aynen aldiginizdaki gibi paketleyin ve aldiginiz dükkana iade edin. -Durum bu kadar kötü mü? -Korkarim öyle! -Peki tamam. Onlara ne diyecegim? -"Ben bilgisayar kullanamayacak kadar aptalim" diyeceksiniz... |
|
RuffRyders
ღ°•.V.İ.P Otel.•°ღ
|
Konu: Geri: OPERATÖR DİYALOGLARI Paz Şub. 01, 2009 10:01 am |
|
|
saol kardeşim yarısını okudum sadece |
|
İrfanCansiz
ღ°•.Zirvedeki Mod.•°ღ
|